juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Zakelijke verhuizing

Bij een zakelijke verhuizing komt wel wat meer te kijken dan wanneer u als particulier zou verhuizen. Want dan pakt u eenvoudigweg bezittingen in dozen en de rest in bijvoorbeeld een stel koffers. Als bedrijf heeft u ook te maken met uw werknemers die mee gaan verhuizen. En u wilt zoveel mogelijk de werkzaamheden door laten gaan. Schakel daarom een erkend verhuisbedrijf in. Terwijl het ervaren personeel al uw spullen veilig en wel naar uw nieuwe bedrijfspand brengen, kunt u en uw werknemers nog even lekker doorwerken.

Zorg wel zelf voor een goede voorbereiding. Dat is immers het halve werk. Een verhuizing is ook een mooi moment om te kijken wat u wel/niet nodig heeft.

Zakelijke verhuizing: wat gaat wel/niet mee?

Misschien heeft u overtollig meubilair wat u niet mee wilt nemen. Of oud promotiemateriaal met uw oude huisstijl. Die gaat u ook niet meer gebruiken in de toekomst. Bedenk dus wat u wilt mee nemen in uw zakelijke verhuizing. Dat scheelt uiteindelijk ook weer in kosten en het ruimt ook wel lekker op.

Wat kost een zakelijke verhuizing?

De kosten zijn altijd lastig te vertellen, omdat het geheel afhankelijk is van uw situatie. We zetten de belangrijkste factoren welke de kosten bepalen, voor u op een rij gezet:

Inboedel van uw bedrijf

De grootte van uw bedrijf speelt natuurlijk een belangrijke rol. De bedrijfsverhuizing is sneller gedaan wanneer u 10 werkplekken heeft dan dat er bijvoorbeeld het drievoudige van zijn. Dan zijn er ook meer verhuiswagens voor nodig en ook meer verhuizers.

Extra verhuizers?

Natuurlijk niet noodzakelijk, maar u kunt ook kiezen voor extra mankracht voor de verhuizing. Aan de ene kant kost dat meer geld want meer verhuizers. Maar aan de andere kant maken vele handen licht werk. U bent ook weer sneller op nieuwe werklocatie. Het zou zomaar kunnen zijn dat u evenveel kosten kwijt bent met meerdere verhuizers en dat uw zakelijke verhuizing sneller is geregeld, dan dat u minder mankracht zou hebben en de verhuizing langer duurt.

Voorrijkosten

Uw verhuisbedrijf moet eerst nog even een stukje rijden om bij u te komen. Veelal moet u dus ook betalen voor de voorrijkosten. De meeste bedrijven brengen geen kosten hiervoor in rekening voor de eerste 20 kilometer. Vraag voor de zekerheid even uw verhuisbedrijf hoe zij de voorrijkosten berekenen.

Extra dienst: opslag

Het kan erg handig zijn om tijdens de verhuizing uw spullen tijdelijk op te slaan. U heeft misschien grote spullen die u nog niet een plekje kunt geven in bijvoorbeeld uw nieuwe kantoor en even ergens wilt stallen. Dat kan van alles zijn. Van grote meubels tot archiefkasten.

h2 Verhuizing met uw bedrijf zonder stress?

Gaat u binnenkort met uw zaak verhuizen? Vraag dan altijd uitgebreid advies bij uw verhuisbedrijf. U weet waar u aan toe bent, waar u (extra) rekening mee moet houden en het scheelt in stress. Kies ook altijd voor een verhuisbedrijf die aangesloten is bij “Erkende Verhuizers” . Deze beiden uitstekende voorwaarden en uw inboedel is ook nog eens goed verzekerd. Het zijn natuurlijk belangrijke spullen die u wilt verhuizen. U wilt dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Bij een “Erkende Verhuizer” kunt u daar met een gerust hart vanuit gaan.