juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Verhuizen is nog nooit zo makkelijk gewees

Verhuizen, het is altijd een hele klus. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk een paar sterke mannen en vrouwen die kunnen helpen met het sjouwwerk. Maar dan komt de echte vraag. Hoe krijgen we alles naar ons nieuwe huis? Een paar verhuisdozen in de auto stoppen is geen probleem. Maar hoe doen we dat met de wasmachine? En het bankstel? En de koelkast? De kasten kan je nog uit elkaar halen, maar de rest gaat niet zo gemakkelijk mee. 

Hoe krijg je alles mee

Je kunt natuurlijk een verhuisbusje huren, maar dan nog zijn er een aantal moeizaam heden. Neem bijvoorbeeld een koelkast verhuizen. Dat is nogal een karweitje om in die bus te krijgen, helemaal als je zo een Amerikaanse tweedeurs koelkast hebt. En dan maak je je natuurlijk ook nog druk dat de spullen niet gaan verschuiven tijdens het rijden en misschien wel beschadigd raken. Dit kan je dan natuurlijk overlaten aan een professional, maar er zijn genoeg tips en tricks om je door de verhuizing heen te slepen. 

Zo is het belangrijk dat de koelkast in eerste instantie leeg is, voordat het werk kan beginnen. 

Dan moet de koelkast ontdooid zijn voordat hij verhuist wordt. Zorg dan nog dat hij van binnen en buiten gereinigd is en er geen vocht meer in zit, we willen natuurlijk geen extra gewicht tillen. 

En de laatste tip voor tijdens het verhuizen is dat de koelkast rechtop moet blijven staan. 

Zo zijn er natuurlijk nog wel meer dingen in de inboedel die moeilijk te verhuizen zijn. Daarvoor kun je natuurlijk ook naar tips en tricks voor het verhuizen zoeken. 

The easy way out

Om al dit gedoe uit de weg te gaan kan je natuurlijk ook een bedrijf inhuren om het werk voor je te doen! Neem bijvoorbeeld Holland Movers. Verhuizingen door Holland Movers lopen flexibel en zonder stress. Geen handen meer in de haren over het transport en de woningontruiming, want dit kunnen zij allemaal voor jou doen. Het voordeel is dat echte verhuizers weten hoe alles moet en je minder risico loopt je inboedel te beschadigen. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!