juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Voorkomen van spinnen in je huis

Spinnen in huis, daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Sommigen zijn er doodsbang voor, anderen vinden ze gewoon irritant en weer een ander deel heeft er geen moeite mee. Maar ook voor die groep kunnen spinnen liever ergens anders hun heil zoeken. Hoe zorg je er nu voor dat je geen last hebt van deze beestjes?

Vanwaar spinnen in huis

Dat een spin zich lekker ergens in je huis heeft gevestigd heeft te maken met het feit dat er insecten aanwezig zijn. Een spin leeft van insecten en bevinden zich op een bepaalde plek een hoop van deze beestjes, dan zal zo’n spin ook daar in de buurt zijn. Eigenlijk is dat ook weer iets positiefs. Zonder dat je je er bewust van bent, zorgen spinnen ervoor dat er korte metten gemaakt wordt met insecten. Maar wil je uiteindelijk toch van de spin zelf af, een simpele oplossing is: zorg ervoor dat er geen insecten in je huis aanwezig zijn. Dat is dus, de boel schoonhouden. 

Los daarvan, je komt er ook niet onderuit dat je huis volledig spinvrij zal zijn. Hoe netjes je alles ook houdt, spinnen zullen altijd aanwezig zijn. Uiteraard kun je er wel voor zorgen dat ze op bepaalde plekken helemaal niet voorkomen. Dus hebben we nog wat een tips om spinnen te bestrijden

Voorkomen van spinnen in huis

Je kunt een spinnenvanger aanschaffen, daarmee kun je spinnen vangen zonder ze te verdelgen. En dat is aan de ene kant goed vanwege het opruimen van insecten. Een andere tip is om een biologisch middel te gebruiken zodat de spin geen aanhechtingsbodem meer heeft voor een spinnenweb. Andere oplossingen zijn om citroen of azijn te gebruiken.

Durf je het niet zelf of je hebt geen tijd om spinnen te bestrijden. Neem een professional in de hand en informeer vandaag nog bij SpinBestrijding.nl