juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Voordelen van isolatieglas in je huis

Isolatieglas is geen onbekende term. Toch kan het onduidelijk zijn wat nu precies het voordeel is van isolatieglas in je huis. Tijd dus om er even iets aandachtiger naar te kijken.

Wat is isolatieglas precies

Isolatieglas wordt ook wel dubbelglas of thermopane genoemd. Het bestaat uit twee bladen glas en daarbij is het belangrijk dat er sprake dient te zijn van ongelijke diktes. In principe kun je dus spreken van een binnenruit en een buitenruit. Tussen deze twee ruiten bevindt zich een luchtspouw. Deze luchtspouw wordt gecreëerd door een afstandhouder die van metaal is gemaakt. Deze afstandhouder is niet altijd even dik, de dikte kan namelijk verschillen. Wat betreft de luchtspouw zelf, deze is gevuld met droge lucht. Ook de glasbladen zelf dienen op hun plaats gehouden te worden en dat gebeurt middels een randafdichting van kit.

Voordeel isolatieglas in huis

Wat is nu het voordeel van isolatieglas? Eigenlijk simpel zoals de naam al zegt. Vanwege de speciale fabricering zoals hierboven aangegeven zorgt dit type glas voor een perfecte isolatie. Het is dus altijd de moeite waard indien je huis of bedrijfspand nog van enkele beglazing is voorzien, deze te laten vervangen door isolatieglas. Je voorkomt daardoor hogere stookkosten en andere voordelen in de winter zijn, dat er minder last van tocht aanwezig is en dat condensvorming in veel minder mate voorkomt. Wat betreft de zomer, ook dan zorgt isolatieglas voor voordeel. Je woning of pand is namelijk een stuk koeler.

Nieuwsgierig naar de voordelen van isolatieglas in je huis of plaatsing ervan? Laat je vandaag nog uitvoerig voorlichten door Riboglas Glashandel BV.