juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Met een CineWall & TV wand(en) verberg je keurig netjes alle tv-kabels

Niets oogt bij een dure flatscreen-tv erger dan een puinhoop aan lelijke draden, kabels en kastjes van randapparatuur die in het zicht hangen, staan en liggen. Als je net een nieuwe tv hebt gekocht, wil je misschien niet nog meer uitgeven om alle draden op de muren te verbergen. In dit blog daarom een goedkope tip voor het wegwerken van alle kabels en ook een wat duurdere maar daarmee ook meest mooie tip.

Goedkope tip: de kabelgoot

Als je tv aan de muur is gemonteerd, kun je een kabelgoot gebruiken om de draden te verbergen zonder muren te beschadigen. Sommige kabelgoten hebben een zelfklevende achterkant, zodat deze op de muur geplakt kan worden zonder deze te beschadigen. Vervolgens kun je de tv-kabels en andere kabels erin verbergen voordat je de afdekking vastklikt. Met een kabelgoot kun je ook kabels toevoegen of verwijderen wanneer je maar wilt. Dit betekent echter wel dat de kabels een langere afstand moeten afleggen, zodat je de huidige kabels wellicht moet vervangen door langere. Aangezien dit type kabelgoot meestal van kunststof wordt gemaakt, kun je het gemakkelijk op maat knippen.

Voor extra punten kun je de kabelgoot ook in dezelfde kleur verven als de muur, zodat hij opgaat in de achtergrond. Om de verf zo goed mogelijk te laten overeenkomen. Gebruik ook een waterpas om er zeker van te zijn dat de kabelgoot niet scheef zit.

Duurde maar mooiere tip: de Cinewall & TV wand(en)

Ben je zelf niet zo heel handig, kun je een Cinewall of TV wand laten maken om de kabels van de tv en randapparatuur te verbergen. Dit soort wanden zijn er in vele maten en uitvoeringen. Op maat gemaakt en geheel naar eigen smaak en wens. Passend bij je interieur.

Dit is de beste én mooiste methode om tv-kabels te verbergen. Niet alleen zullen de kabels uit het zicht zijn, ook kun je meer apparaten op de achterkant van je tv aansluiten. Zonder last te hebben van irritante kabels en kastjes die je niet in het zicht wilt hebben. Bovendien kun je met deze methode de tv vlak tegen de muur laten monteren.