juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Grondspots voor elegante tuinverlichting

Grondspots zijn een elegante vorm van verlichting voor buiten. Of je nu je buitenruimte meer wil verlichten of een pad wil aangeven in de tuin, je bereikt het met grondspots. Op deze website kun je ze bestellen. Als je minimaal € 50 besteedt, wordt je bestelling gratis verzonden. En als je bestelling voor tien uur ’s avonds is geplaatst, krijg je hem waarschijnlijk de volgende dag al in huis. Snelle service dus. En dat komt wel uit als je haast hebt met je tuinverlichting.

Waar je op moet letten bij tuinverlichting

Waar je bij grondspots op moet letten is de IP waarde. Die vertelt je namelijk hoe goed de lamp tegen weersomstandigheden kan. Hier kun je ook rekening mee houden als je lampen voor je badkamer of andere vochtige ruimte zoekt. Voor buiten kun je het beste kiezen voor een IP waarde van 65. Dit is de hoogste IP waarde die je kunt vinden in grondspots op deze site en de 65 staat voor spuitwaterdicht. Simpel gezegd kunnen je grondspots dan tegen regen. Een lagere IP waarde kan bijvoorbeeld wel in de badkamer, maar heeft in de buitenlucht waarschijnlijk een minder lange levensduur.

Functies van grondspots

Desondanks zijn er ook grondspots te vinden met een IP waarde van 44. Dit is dan spatwaterdicht. Dit kan prima als je een stukje overdekt hebt bijvoorbeeld of de regen die grondspots niet bereikt. Je kunt grondspots goed gebruiken als sfeerverlichting of om een deel van je tuin mooi uit te lichten bijvoorbeeld. Er zijn een hoop verschillende grondspots. Je vindt ze allemaal op deze pagina.