juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Photinia Fraseri Red Robin bij Haagplanten Heijnen

De Photinia Fraseri Red Robin bij Haagplanten Heijnen: een populaire soort

Nog nooit zag je een haagplant met zo’n uniek uiterlijk: de Photinia Fraseri Red Robin bij Haagplanten Heijnen is een zeer populaire plant die veel wordt verkocht. Gek is dat niet want de Red Robin ofwel glansmispel is een plant die je tuin een uniek uiterlijk geeft. Hij is zoveel meer dan alleen een handige haagplant. Als je echt op wil vallen en niet bang bent voor kleur, dan is dit de plant voor jou.

Over de Red Robin

De naam Red Robin en Glansmispel slaan op de kleur en glans van de bladeren en stelen. De steel van de plant is rood waar juist de bladeren vaak groen blijven. Sommige soorten krijgen in de lente witte bloemen of later in het jaar rode bessen. Sommigen hebben het allebei. De Red Robin is dus een plant voor mensen die niet bang zijn voor kleur.

Photinia Fraseri Red Robin bij Haagplanten Heijnen

Voor de dieren

Ook wanneer jij de natuur graag een zetje wil geven dan is dit een goede haagplant. Want wanneer je een plant in de hele tuin plaatst dan is het wel zo fijn als deze ook prettig is voor dieren, nietwaar? Vogels maken graag een nestje in de Red Robin of eten van de besjes. Dat geldt ook voor bijen: zij zijn dol op de bloemen die op deze plant verschijnen in sommige gevallen. Je kunt deze plant bovendien in elk seizoen planten dus ook als het herfst is maar je wil toch vast met die haag beginnen dan is er niks aan de hand.