juli 19, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Led Strips

Wat zijn led strips en hoe werken ze

LED staat voor light emitting diode. LED-verlichtingsproducten produceren efficiënter licht dan de normale gloeilampen. hoe werkt het? Een elektrische stroom gaat door een microchip die daarvan de kleinere lichtbronnen licht toevoert die wij led noemen. De uitkomst daarvan is zichtbaar licht. Om resultaat problemen te voorkomen word de warmte van led anders beoordeeld dan die van andere lichtbronnen zoals gloeilampen of spaarlampen. Led lampen branden niet in plaats daarvan ondergaan zij lumenvermindering waarbij de led lampen niet meer zo helder zijn. Dat is in tegenstelling tot gloeilampen waarvan de levensduur word bepaald op basis van een voorspelling wanneer de lichtopbrengst met 30 procent daalt.

Verschillende kleuren

In het halfgeleidermateriaal van de LED bevinden de elektronen en gaten zich in energiebanden. De scheiding van de banden bepaalt de energie van de fotonen die door de LED worden uitgezonden. De fotonenergie bepaalt de golflengte van het uitgezonden licht, en daarmee de kleur ervan. Verschillende halfgeleidermaterialen met verschillende kleuren licht. De precieze golflengte kan worden afgestemd door de samenstelling van het licht emitterende of actieve gebied te wijzigen.

Led Strips

LED Strip Lichten, ook wel LED Tape Lichten genoemd, zijn kleine lineaire lampjes op een rol die je waarschijnlijk op veel plaatsen hebt gezien, maar nooit echt hebt opgemerkt. Elke strip bestaat uit een reeks LED chips van verschillende groottes die op een flexibele printplaat zijn gesoldeerd. Op de achterkant van de printplaat is dubbelzijdig klevend aangebracht voor montage op schone en droge oppervlakken. Deze LED strips kunnen letterlijk op honderden verschillende plaatsen worden gebruikt en zijn gemakkelijk te verbergen om aantrekkelijke en aantrekkelijke verlichting te creëren in de krapste ruimtes. Elke lichtstrip kan worden gesneden en opnieuw worden aangesloten om op maat gemaakte lineaire accent, taak en buitenverlichting te creëren. De LED strips van INTOLED worden aangeboden in een breed scala aan helderheid, kleuren en kleur veranderende opties.