juli 19, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Waar moet je op letten als je een prefab schouw wilt plaatsen?

Een prefab schouw is een vooraf gemaakte schoorsteen die bij jouw thuis wordt geïnstalleerd. Voor veel mensen lijkt dit een goed idee. Het is namelijk goedkoper, en het bespaart tijd en arbeid. Er zijn enkele dingen die je moet overwegen voordat je er een gaat installeren. Lees er hier meer over:

Prefab schouw: denk aan de buitenkant van je huis

Het is belangrijk om rekening te houden met de buitenkant van je huis als het gaat om het plaatsen van een schoorsteen. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe zal het er bij jou thuis uitzien? De beste prefab schoorstenen zijn ontworpen om er net zo uit te zien als traditionele bakstenen schoorstenen. Als je iets wilt dat visueel aantrekkelijk is, dan is dit de juiste keuze. Hoe gaat de installatie plaatsvinden? Het is belangrijk dat een professionele aannemer ervaring heeft met de installatie van prefab schoorstenen. Ze kunnen lastig zijn en vereisen speciale apparatuur, zoals kranen of takels. Contact opnemen met een professionele installateur is dus de beste keuze. De meeste geprefabriceerde schoorstenen hebben minder naden of voegen dan gemetselde schoorstenen, waardoor er na verloop van tijd minder onderhoud nodig is. Alle typen moeten echter regelmatig worden geïnspecteerd op scheuren en lekken zodat er geen problemen ontstaan.

Bepaal welk type metselwerk je wilt

Geprefabriceerde schoorstenen worden op een externe locatie in een fabriek gebouwd voordat ze naar jouw huis worden vervoerd voor installatie door gekwalificeerde professionals. Er is dus geen noodzaak voor rommelige slopende arbeid die nodig is tijdens de bouw. Dit betekent minder vertragingen in het installatieproces. Je bespaart ook geld op materialen, omdat prefabs meestal geen mortel nodig hebben tussen elke laag. Ze zijn in plaats daarvan gebouwd met met staal versterkte verbindingen, zodat ze niet barsten onder druk zoals oudere methoden vaak deden.

Overweeg het soort ventilatie dat je wilt gebruiken

Er zijn verschillende soorten schoorsteenopeningen beschikbaar voor aankoop die kunnen worden gebruikt voor residentiële en commerciële doeleinden. Sommige geprefabriceerde schoorstenen hebben gebogen schoorsteenvoeringen die een efficiëntere, minder geblokkeerde luchtstroom mogelijk maken dan traditionele vierkante of rechthoekige rookkanalen. Anderen hebben een geïntegreerde demper met automatische gas afsluitfunctie, wat betekent dat er geen aparte demper nodig is.

Vraag naar prefab schoorsteenonderdelen en accessoires

Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste prefab schoorsteenonderdelen en accessoires kiest. Dit kan je helpen om een ​​goede deal te krijgen en het zorgt er ook voor dat je schoorsteen correct wordt geïnstalleerd. Je wilt de accessoires kiezen op basis van jouw specifieke behoeften.

Controleer de omgeving van jouw schoorsteen voor installatie

Voordat je een afspraak maakt met een installateur, is het belangrijk om te kijken waar je schoorsteen wordt geplaatst. Zorg ervoor dat er geen hoogspanningskabels of bomen in de buurt zijn die problemen kunnen veroorzaken als ze tijdens de installatie worden geraakt door vallend puin.