juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Waarom houtskeletbouw voor jou de ideale oplossing is

Energieprijzen vliegen de pan uit, prijzen voor grondstoffen zijn ongekend hoog en inflatie zorgt er praktisch met de dag voor dat we minder te besteden hebben. De koopkracht neemt drastisch af, onder zowel particulieren als ondernemers. Dit is op alle fronten te merken. Eén van de branches waar het ook zeer erg te merken is, is in de bouw. Voor de bouw heb je namelijk enorm veel input nodig; denk aan materialen, personeel, brandstoffen en energie. Al deze toenemende kosten zorgt ervoor dat bedrijfseigenaren op zoek gaan naar manieren om kosten te besparen. Hetgeen waar steeds meer bouwbedrijven onderzoek naar doen is hoe ze houtskeletbouw kunnen implementeren in hun manier van werken. HSB kent namelijk vele voordelen ten opzichte van de ‘normale’ manier van bouwen zoals we die gewend zijn. Waaronder het kostenplaatje.

Informatie over HSB wanden

HSB Wandshop wanden worden in de werkplaats gemaakt. Binnen locaties hebben het voordeel dat ze niet worden beïnvloed door weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, worden de muren verplaatst naar de plaats waar het gebouw zal worden gebouwd en kan het huis binnen een week worden gebouwd. Dit betekent dat het in het voorjaar, de  zomer of hooguit de herfst zal zijn als er minder kans is op sneeuw. Recente werkzaamheden, zoals timmerwerk, ophangen van ramen en deuren, uitbreiding sanitair en tegelwerk, zijn uitgevoerd. Dit  werk is in volle gang, dus er is veel tijd. Het gaat om het creëren van banen en het bouwen van een huis, wat bij mooi weer altijd kan. Neem contact op met de welbekende HSB Wanden Wandshop en ontdek de vele mogelijkheden die houtskeletbouw te bieden heeft.

Duurzamer hout

Het hout voor de HSB-wanden komt uit een productiebos. Het is ook perfect rond. Omdat HSB-wanden zeer goed geïsoleerd zijn, is het  ook nog eens milieuvriendelijk omdat je in de winter niet oververhit hoeft te raken. Een goede isolatie zorgt ook voor veel comfort, zoals een koel huis in de zomer en geluidsisolatie. Er valt dus veel te zeggen voor het bouwen van een huis met zware HSB-wanden. Ook de afwerking kunt u zelf kiezen, het gaat erom hoe de woning eruitziet. Bekijk de mogelijkheden voor HSB bij de HSB Wanden Wandshop van Nederland.