juli 19, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Inloopkast-op-maat-zwart-1

Keuzehulp bij een kluis kopen

Wil je graag een kluis kopen maar heb je geen idee waar je op moet letten? Dit zien we erg vaak gebeuren, het kan namelijk erg verwarrend zijn door de vele opties en specificaties wat voor kluis nou perfect voor jouw situatie is. In deze blog zullen we je helpen om bij het kopen van een kluis!

De bescherming van een kluis

Wanneer je een kluis gaat kopen is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: waartegen moet de kluis beschermen? Moet de kluis inbraakwerend zijn, brandwerend of allebei. Een kluis kopen die inbraakwerend is kan handig zijn wanneer je er kostbaarheden zoals geld, sieraden of elektronica in wilt opbergen. Kluizen die brandwerend zijn beschermen voor een bepaalde tijd tegen de warme temperaturen van vuur. Heb je geen hele kluis nodig? Er zijn ook verschillende brandwerende boxen te koop.

Ga je een brandwerende kluis kopen, dan is het van belang om te beslissen hoeveel je in de kluis wilt opbergen qua waarde. Oftewel, voor hoeveel wil je dat de inhoud van de kluis wordt gedekt door de verzekering. Een brandwerende kluis is beschermd voor een half uur of voor een uur tegen de hete temperatuur van vuur en tegen bluswater.

Eigenlijk zijn dit de belangrijkste keuzen wanneer je een kluis gaat kopen. Je hoeft eigenlijk alleen nog te beslissen of je een codeslot of sleutelslot op je kluis wilt.