juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Rhodos

Waarom op vakantie naar Rhodos?

Rhodos is een Grieks eiland en gemeente in de Egeïsche Zee. Het hele eiland heeft ruim 115.000 inwoners en het is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het is een van de meest oostelijke eilanden die tot Griekenland behoren. De hoofdstad Rhodos-stad ligt in het uiterste noorden van het eiland. Rhodos heeft veel zonuren per jaar en het is daarom erg geliefd door toeristen.

Rhodos

Rhodos-Stad

Rhodos-Stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Rhodos. Als hoofdstad heeft Rhodos-Stad erg veel te bieden. De hele oude binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je vindt er een prachtige burchtmuur een vestinggracht en meerdere prachtige wijken. Er is onder andere een Turkse wijk met een mooie moskee en een prachtige binnenplaats met een Turkse bibliotheek. Naast de oude stad, heeft Rhodos ook een nieuwe stad. Hier zijn leuke bars, cafés en restaurantjes te vinden. De stad verbindt zich met een haven. 

Strand en zee

Hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe rustiger de stranden worden. De mooiste stranden zijn te vinden in de omgeving van Lindos. De baai is windvrij en het zand loopt geleidelijk in de turquoise zee af. Het is ideaal voor kinderen, want het water is erg ondiep. De zee aan de ene kant van het eiland veroorzaakt golven die voor watersporters erg fijn zijn. Dat deel is dan ook erg populair onder surfers en kitesurfers. Aan de andere kant van het eiland is de zee veel kalmer en rustiger. Hier kun je lekker aan het strand liggen.