juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

dierenbehang

Waarom is dierenbehang nu zo populair?

Het lijkt soms zo levensecht, de dieren op het behang. Alsof ze zo je kamer inlopen! De natuur is een belangrijke trend op dit moment, en daar past dierenbehang heel goed bij. Tegenwoordig niet alleen op de muur in de kinderkamer, ook in de woonkamer is het een echte blikvanger. Soms levensgroot, soms subtiel.

De natuurlijke trend

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de natuur en de gevolgen van het menselijk handelen daarop. Mensen nemen hun verantwoordelijkheid en maken bewuste keuzes. Meer groen in de tuin, en deze trend zien we ook op woongebied. Natuurlijke materialen en vormen, in combinatie met veel groene planten. Daar past mooi dierenbehang goed bij.

dierenbehang

Dierenbehang in de slaapkamer

In de kinderkamer is het al heel lang een trend. Konijntjes, beren, een giraffe, er zijn verschillende behangetjes met een eigen thema. Voor de kleinsten vaak een rustig behangetje, maar als het wat stoerder mag, is behang met wilde dieren een goede optie. Dan kun je ook kiezen voor echt fotobehang. Het is dan levensecht en heel dichtbij. Wil je het liever wat rustiger? Kies dan voor behang met getekende dieren!

Behang in andere ruimtes

Ook in andere ruimtes is behang met dieren leuk. Fotobehang is mooi als blikvanger, maar kan heel aanwezig zijn. Het is afhankelijk van de inrichting of je beter fotobehang of getekend behang kunt kiezen. Getekend behang is minder aanwezig. Een andere manier om het rustig te houden is: één muur behangen en de rest in een rustige tint verven. Daarvoor neem je een kleur uit het behang. Zo wordt het een mooi geheel.

Verschillende prints

In de natuurlijke trend past behang met een botanische, of een dierenprint. Prints met grote bananenbladeren, varens of cactussen, halen de jungle in huis. Dit, in combinatie met een print van wilde dieren zoals leeuwen, tijgers of vogels, geeft je interieur een speels karakter.