juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

ontvochtiger

Waarom een ontvochtiger aanschaffen?

Een ontvochtiger is een toestel dat je eenvoudig kan inzetten. Een ontvochtiger kan tot wel tientallen liters water per dag uit de lucht halen. Dit maakt een ontvochtiger geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld woonruimtes, schuren en kelders, maar ook voor in de woningbouw of badkamer is een ontvochtiger geschikt. Een ontvochtiger is vooral geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en slecht of niet geventileerde ruimtes. Door een ontvochtiger te gebruiken wordt schimmelgroei voorkomen. Muffe geuren worden bestreden door een ontvochtiger. Bovendien wordt de condens op ramen en andere oppervlakten voorkomen. Daardoor wordt de levensduur van objecten, zoals meubels en elektronica verlengd.

ontvochtiger

Een ontvochtiger in de badkamer

Een ontvochtiger is een toestel dat eenvoudig in te zetten is. Een ontvochtiger haalt wel tot tientallen liters water per dag uit de lucht. Daarom is een ontvochtiger geschikt om te gebruiken in een badkamer. Veel badkamers zijn slecht geventileerd, een ontvochtiger helpt om dat beter te maken. Een ontvochtiger bestrijdt vieze en muffe geurtjes die zich ophopen in de badkamer. Schimmels hebben geen kans meer wanneer er een ontvochtiger in de ruimte aanwezig is. Ook wanneer je de badkamer goed schoonmaakt kan er schimmel ontstaan. Op dat moment is het verstandig om na te denken over het kopen van een ontvochtiger om schimmel te voorkomen.  

Een ontvochtiger in een flatgebouw

Een ontvochtiger is een toestel dat tot wel tientallen liters water per dag uit de lucht kan halen. Een ontvochtiger is eenvoudig in te zetten op bijna alle plekken. Een ontvochtiger in een flatgebouw is iets om te overwegen. Via ventilatiesystemen kunnen schimmels namelijk reizen. Doordat de schimmels gaan reizen kunnen deze tussen de muren van de appartementen in komen te zitten. Dit is erg slecht voor de gezondheid en dit wordt ook niet gelijk gezien. Schimmel kan vage gezondheidsklachten veroorzaken. Om schimmel tussen de muren te voorkomen is het verstandig om te overwegen om een ontvochtiger aan te schaffen.