juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Waar badkamertegels kopen voor de vloer of wand?

Je badkamer een nieuwe stijl geven? Of misschien ga je verhuizen en is de look & feel van de douche of toilet niet jouw ding. Dan zijn badkamertegels heel belangrijk voor de hele uitstraling van de ruimte. Waar je de badkamertegels kunt kopen? Dat kan op diverse plekken. Er is ook vast een tegelwinkel bij jou in de buurt. Enkele van deze winkels hebben ook een webshop. Hier kun je alvast bekijken wat het aanbod is. Bestel direct online of bezoek de showroom om de tegels ook met je andere zintuigen te ervaren. 

In dit artikel nemen we je in ieder geval alvast mee in de diverse stijlen welke de tegels kunnen hebben en geven we je tips hoe je ze kunt combineren. Goed om alvast te weten voor je overgaat tot aankoop.

Welke badkamertegels kiezen?

Welke badkamertegels je zou ‘moeten’ kiezen is natuurlijk heel persoonlijk. Maar de juiste stijl vinden kan soms wel lastig zijn, zeker als het aanbod zo groot is. Vaak is het advies om een combinatie te maken met een basis vloertegel en een opvallender wandtegel. Of juist andersom als je dat mooier vind. Een ‘drukke’ wandtegel kan jou misschien net wat teveel van het goede zijn, terwijl je het wel weer prachtig vindt op de vloer. 

Donkere of lichte tegels

De wand en vloer van je badkamer neemt veel ruimte in beslag. Het is zeer prominent aanwezig. Kies je daarbij een donkere kleur? Dan lijkt de ruimte optisch kleiner. Kies je voor licht, dan vergroot je voor het oog de ruimte. Natuurlijk geldt ook nu: het is jouw badkamer en hoe jij die wilt inrichten is dan ook geheel aan jou. Je kunt immers ook prima combineren van donker en licht op de vloer of aan de wand. Misschien wil je die ene wand juist donker hebben en de rest licht. 

5 voorbeelden van tegels

  • Decoratieve vintage tegels met patroon. Voor op de vloer of als wandtegel.
  • Keramische geglazuurde tegel met golvende zijkanten en in frisse kleuren
  • Langwerpige wandtegels in een glanzende zachte aqua kleur
  • Langwerpige witte wandtegel
  • Kleurrijke tegel met vele prints voor op de vloer of aan de wand.

Het juiste formaat

Naast de kleur is ook het formaat van de tegels belangrijk. Heb je een grote badkamer? Dan kun je kiezen voor een grote tegel. Hiermee benadruk je het grote oppervlak. Heb je een kleinere badkamer? Dan geef je meer accent met kleinere tegels. Hetzelfde geldt voor de voegen tussen de tegels. Bij een grote badkamer kan het heel mooi zijn om die voegen te laten zien. Bij een kleinere badkamer zou je misschien eerder voor een strak geheel willen kiezen, waardoor de ruimte weer optisch groter lijkt. 

Waar badkamertegels inspiratie opdoen voor het kopen?

Op de site van tegelwinkels krijg je al een mooie indruk van wat er allemaal te vinden is. Je kunt ook altijd bij hen langsgaan. Zij kunnen je nog vele andere voorbeelden laten zien waar je misschien helemaal verliefd op wordt. Je kunt dan meteen de badkamertegels kopen of nog even laten bezinken om zo vervolgens online te bestellen.