juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Een vensterbank voor buiten, wat is dit eigenlijk precies?

Een vensterbank voor buiten, ook wel vensterbank voor buiten genoemd, bestelt u online voordelig en eenvoudig online bij NATUURSTEENvakman.nl. Maar wat is een raamdorpel nu precies en wanneer heeft u er eentje nodig?

NATUURSTEENvakman

Wat is een raamdorpel precies?

Een raamdorpel is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. Met een raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een goede afwatering. Met een raamdorpel voorkomt u dat (regen)water en vocht in de onderliggende gevel terecht komt. Ook zorgt het voor een schone gevel, aangezien de raam onderdorpel voorkomt dat er water langs de gevel loopt. Onze raamdorpels (buiten vensterbanken) zijn dan ook altijd voorzien van een waterhol, voor een goede afwatering, vandaar ook de term ‘waterslag’.

De meest gebruikte buiten vensterbank betreft de ‘schuin aflopende’ variant. Vandaar dan ook dat u bij NATUURSTEENvakman.nl deze variant direct online kunt bestellen, in een lengte naar wens tot maximaal 230 cm. Aan de onderkant zijn onze hardstenen raamdorpels voorzien van een waterhol (druiphol), zodat het water niet aan de onderkant terugloopt naar de gevel.

Er zijn diverse keuzes op het gebied van materiaal voor raamdorpels, naast natuursteen dorpels zijn er ook kunststof, metalen en betonnen raamdorpels te koop. Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een gerichte selectie raamdorpels van Belgisch hardsteen, naast degelijk en duurzaam geeft deze dorpel echt een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling! Deze schuin aflopende onderdorpels zagen wij in eigen natuursteen zagerij perfect op maat en leveren wij voor de beste prijs snel bij u thuis. Hardstenen raamdorpels direct online bij NATUURSTEENvakman.nl; Snel, gemakkelijk, voordelig en perfect op maat!