juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Upgrade nu de kamer van je kinderen

Er is een tijd van komen en gaan, en voor je het weet zijn de kinderen hun schattige kinderkamers alweer ontgroeid. Waar een prinsessenkamer voor een kleuter een droom is, kan een tienerdochter deze vormgeving van de slaapkamer iets minder waarderen. Enfin, het is tijd voor een upgrade van de kinderkamer. Afhankelijk van leeftijd, staat en grootte van de kamer kan het een behoorlijk project lijken om de kamer aan te pakkenMaak er een leuk en enerverend project van om samen met je kids of partner (of allebei!) onder handen te nemen en tegelijkertijd wat quality time door te brengen, zo maak je er een meteen win-win situatie van.

Online inspiratie door middel van webshops

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Online is veel inspiratie te vinden voor de upgrade van jouw kinderkamer, bijna zoveel dat één stijl of design kiezen al snel een opgave wordt. Probeer dan ook eens om sociale media voor woonideeen zoals Pinterest een keertje niet te gebruiken, en raadpleeg eerder online webshops zoals by MM Store kinderkamers voor de beste interieur inspiratie. Op deze manier wordt het net iets makkelijker om te bedenken wat jij en jouw kind mooi vinden en kan er een volledig origineel en eigen idee ontstaan met een beetje hulp van de interieuradviezen op de webshop.

Vergeet niet vooruit te kijken

Elk kind wil de kamer van hun dromen. Afhankelijk van de levensfase en leeftijd van het kind kan het idee van hoe deze droomkamer eruit ziet nogal snel veranderen. Vergeet dan ook niet om bij het aanschaffen van de inboedel te werken met stijlen die over de jaren heen behouden kunnen worden en tegelijkertijd kunnen veranderen. Er worden ten slotte toch maar weinig tieners blij van kinderbehang. Dergelijke simpelere muurbekleding kan voor een kinderkamer gedecoreerd worden met leuke, opvallende accesoires, waar jouw tiener deze later kan vervangen voor posters. Hiermee wordt ook de kans verkleind dat je over een aantal jaar geforceerd wordt om de muren te sauzen, en dat is natuurlijk wel een prettig idee. 

Hernieuwen of hergebruiken?

Ondertussen zijn de muren gekleurd en heb je een beetje een beeld van hoe je de kinderkamer vorm wilt geven, maar hoe nu verder? De volgende stap is bekijken wat je uit de huidige kamer wilt behouden en welke meubelstukken nodig aan vernieuwing toe zijn. Het spreekt voor zich dat een tiener niet meer in zijn bed van tien jaar geleden past, dus meubelstukken als bedden zullen dan ook eerder opnieuw aangeschaft moeten worden. Vergeet hierbij natuurlijk niet om de wensen van jouw kind ook mee te wegen!

Eyecatchers voor de kinderkamer

Mocht het tijd zijn om het kinderbed te vervangen, houd dan in je hoofd dat het bed het middelpunt en een van de belangrijkste onderdelen van de kamer is. Ben je bijvoorbeeld voor een jonger kind op zoek naar een jongensbed dat écht de trend zet? Kijk dan eens naar bedden in bijzondere vormen zoals die van een auto of piratenboot. Zo maak je dat het bed al snel werkt als een echte eyecatcher en het interieur een boost geeft. Als je net als met het behang liever wat meer vooruit kijkt, overweeg dan een groter bed dat minder snel aan vervanging toe is of bijvoorbeeld een multifunctioneel bed met ingebouwde kastjes. 

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, veranderingen in een kinderkamer zullen voor een kind altijd als een feestje voelen, dus maak er ook lekker jouw eigen ontwerpfeestje van en tover de ruimte om tot een droomkamer!