juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

houten spiegels

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Ik heb altijd al een affectie gehad voor spiegels. Jezelf kunnen zien is een van de belangrijkste dingen die je kunt hebben als mens. Zelfreflectie in de fysieke en de mentale zin is essentieel om te kunnen groeien en het is belangrijk dat je weet wat je van jezelf kunt verwachten. Het is prettig om te hebben, een goede hout spiegel. Ze zijn elegant en duurzaam en het geeft een soort idee van een lijst om een kunstwerk heen. Ik daag je uit jezelf ook zo te zien: als een kunstwerk om naar te kijken en wat mee te kunnen doen.

Allerlei verschillende soorten spiegels

Je hebt kleine zakspiegeltjes voor tijdens het doen van de make-up, tot gigantische wand spiegels die je in kapperszaken of bij groentekramen tegenkomt. Ik ben persoonlijk heel erg fan van wandspiegels, omdat ze een vaste plek hebben in het huis en je er altijd naartoe kunt gaan om een eerlijk beeld te krijgen van hoe je eruit ziet. Deze spiegels liegen niet: ze vertellen je een waarheid die alleen jij kunt doorgronden omdat je er doorheen kijkt en het zorgt ervoor dat je eens goed naar jezelf kunt kijken en daaruit een conclusie kunt trekken over de tegenwoordige gang van zaken.

Het glas dat tegenlicht biedt

Een spiegel kan ervoor zorgen dat je meer ruimte hebt in je huis. Geen letterlijke ruimte, maar imaginaire, en die is ook belangrijk om te hebben. De illusie naar een grotere ruimte is soms ook goed om vast te houden, dit biedt namelijk een perspectief richting de toekomst. Voor mij helpt het heel erg om op de juiste momenten in de spiegel te kunnen kijken en daaruit te kunnen concluderen hoe het met me gaat. Even een good hard look in the mirror helpt al gauw voor mij om de keuzes te maken die belangrijk zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling.