juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

vloerverwarming

Schakel een vloerverwarming specialist in!

Vloerverwarming is niet alleen aangenaam voor in huis. Ook zal jij hierdoor jouw energierekening kunnen verlagen. Wanneer je dit namelijk in huis zal plaatsen, dan zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden. Het aangename hiervan is dat je de verwarming tot wel twee graden lager kunt zetten. 

vloerverwarming

Maar hoe wordt dit gemonteerd in huis?

Door middel van een speciaal machine zullen er gleuven in de vloer gefreesd worden. Wel dien je ervoor te zorgen dat de vloer egaal is. Is dit namelijk niet het geval, dan zal het proces ook niet geheel verlopen. Maar liefst 17mm diep zal er een gleuf gefreesd worden waar de leidingen in worden gelegd. Wel dient het aansluitpunt binnen de 1,5 meter te zijn om alles goed en wel aan te kunnen sluiten.

De kosten voor vloerverwarming

Zoals je wellicht weet zal iedere ruimte apart worden verwarmd. Hierdoor is het vrij lastig om van tevoren een vaste prijs te noteren. Hiervoor kan je het beste een vloerverwarming specialist inschakelen die vervolgens op locatie komt om het geheel op te meten. Uiteindelijk zal je vrijwel direct een indicatie ontvangen welke dan ook nog via de mail officieel zal worden verstuurd. 

Het prettige van deze manier van verwarmen is dat je kunt besparen op de maandelijkse kosten qua energie. Ook scheelt het ruimte omdat de verwarming niet meer in het zicht komt te staan.