juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Ontruimen na een overlijden

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op de nabestaanden af. Natuurlijk is er het verdriet. En gelijk daarnaast alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Soms is er ineens sprake van een woning ontruiming. Allereerst zal er met een uitvaartonderneming gewerkt worden en als dit achter de rug is komen alle woonzaken aanbod. Wat gebeurt er met de woning? Wat gebeurt er met de inboedel? Ontelbaar veel vraagstukken komen er ineens op jouw pad. Seniorenhulp Nederland wil jou bijstaan in de praktisch kant van een woningontruiming na overlijden.

Het compleet ontruimen uit handen geven

Tijdens een rouwfase is het mentaal zwaar om naast alle eerste dingen die geregeld moeten worden ook nog stil te staan bij het feit dat de gehele woning met inboedel leeggehaald moet worden. Meestal worden dierbare spulletjes meegenomen en de financiële gegevens verzameld. En uiteindelijk zal heel de woning leeggehaald moeten worden, en dat is wel het laatste waar de nabestaanden behoefte aan hebben. Door de betrouwbare en meedenkende hulp van Seniorenhulp Nederland in te schakelen, kan je de complete woningontruiming uit handen geven.

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij jou precies vertellen wat we kunnen doen om jouw zorgen hierover weg te nemen. Door een duidelijke offerte aan te bieden, weet je gelijk waar je aan toe bent en kan je beslissen waar je wel of niet gebruik van wil maken. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel inschatten welke zaken nodig zijn om te regelen. We zijn jou in deze moeilijke periode graag van dienst, tot een nette oplevering van de (huur)woning aan toe.