juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Je badkamer inrichten: praktische tips

Is het tijd om badkamer (opnieuw) in te richten? Dat kan nog best een lastige klus zijn. Je moet hierbij namelijk verschillende keuzes maken en niet alles is even handig om te doen. Wat voor kleuren kun je het beste gebruiken en hoe ga je optimaal met de ruimte om? Hieronder vind je een aantal handige tips om je badkamer op een praktische manier in te richten.

Maak gebruik van lichte kleuren

Bij het kiezen van kleuren voor in de badkamer kun je het beste voor lichte, neutrale kleuren gaan. Door lichte kleuren te kiezen lijkt je badkamer namelijk groter. Ook zul je minder snel uitgekeken raken op bijvoorbeeld wit en lichtgrijs. Het is uiteraard wel leuk om bepaalde elementen in een andere kleur te nemen, zoals een blauw zeeppompje of zwarte badkranen van mastello.nl.

Zorg voor het juiste licht

Licht is erg belangrijk, zo ook in de badkamer. Je kunt kiezen voor algemene verlichting, maar het is ook mogelijk om een spiegel met verlichting te nemen of verlichting voor in de douche of in het bad. Dit brengt een beetje extra sfeer met zich mee. Uiteraard is daglicht het beste, zo zal het lijken alsof de ruimte groter is.

Berg je spullen netjes op

Niemand wordt blij van rondslingerende spullen. Het is dan ook van belang dat je spullen zo netjes mogelijk opbergt. Koop een aantal mooie manden of hang wat plankjes aan de muur in de badkamer waarop je je spullen netjes uitstalt. Zet spullen die bij elkaar horen bij elkaar, zodat er een goed overzicht is van wat je allemaal hebt.

Wees minimalistisch

Less is more, ook in de badkamer. Liggen er teveel spullen, dan wordt het geheel al gauw rommelig en onoverzichtelijk. Probeer dus zo min mogelijk meubels en accessoires in je badkamer te hebben staan.