juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

airpress

Gereedschap op perslucht

Bij het bouwen van een woning, of het verbouwen ervan kun je niet om een airpress compressor heen. Vaak worden er diverse soorten gereedschappen gebruikt, zoals een nietpistool om plaatmaterialen mee vast te zetten. Maar ook voor gereedschappen in en rondom het huis kan een compressor worden gebruikt, het opblazen van het zwembad in de tuin of het oppompen van een fietsband. Door gebruik te maken van deze gereedschappen wordt het een stuk eenvoudiger.

airpress

Machines pneumatisch aandrijven

Behalve dat je aan een compressor denkt wanneer je airpress hoort, zijn er in het assortiment ook gereedschappen die pneumatisch aangedreven worden. Schuurmachines, een slagmoersleutel maar ook een spuitmond om bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden mee te verrichten. In de werkplaats kom je soms niet in elk hoekje met een bezem, met een luchtspuit spuit je al het stof en vuil eenvoudig uit de moeilijkste hoeken. Zo zijn er verschillende gereedschappen waar je gebruik van kunt maken om het werk een stuk eenvoudiger te maken. 

Krachtig gereedschap

Wie denkt dat gereedschap met behulp van een airpress compressor zwakker is komt bedrogen uit, alle machines die aangedreven worden door perslucht zijn net zo sterk en krachtig als bijvoorbeeld een model op elektriciteit. Het enige nadeel zou kunnen zijn, dat machines op lucht iets minder eenvoudig te hanteren zijn door de luchtslang waarmee je te maken hebt. Een elektriciteitskabel is wat flexibeler dan een luchtslang. Wil je weten welke gereedschappen er allemaal verkrijgbaar zijn in de webshop, kijk dan snel op toolnation.nl voor de mogelijkheden.