juni 15, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

5 Tips voor het Laten leggen van een PVC Vloer

Ben jij van plan om een nieuwe vloer te laten leggen? Kijk dan eens naar PVC vloeren. Een pVC vloer is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar en daarmee een mooie keuze voor elke ruimte in je huis. Maar voordat je daadwerkelijk je nieuwe PVC vloer laat leggen, zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee dient te houden. In deze blogpost delen we 5 tips om ervoor te zorgen dat het leggen van je PVC vloer soepel verloopt en je uiteindelijk de vloer krijgt die je in gedachten had.

Zorg voor een schone en droge ondervloer

Voordat je begint met het leggen van de PVC vloer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer schoon en droog is. Zorg ervoor dat er geen stof, vuil of resten van de oude vloer zijn. Zelfs kleine deeltjes kunnen ervoor zorgen dat de vloer later niet stevig genoeg ligt en kan verschuiven. Controleer ook of er geen vochtproblemen zijn. Als er vochtproblemen zijn, moeten deze eerst worden opgelost voordat je de vloer laat leggen.

Investeer in een kwalitatief goede ondervloer

De kwaliteit van de ondervloer is net zo belangrijk als de kwaliteit van de PVC vloer zelf. Een goede ondervloer maakt de PVC vloer beter bestand tegen slijtage en zorgt voor meer comfort. Zorg ervoor dat de ondervloer geschikt is voor jouw specifieke situatie, bijvoorbeeld als je vloerverwarming hebt. Op zoek naar een goede ondervloer? Vraag om advies bij je vloerspecialist.

Laat de PVC vloer op acclimatiseren

Als je de PVC vloer hebt gekocht, leg deze dan niet meteen neer. Laat de vloer, verpakt in de ruimte waar hij gelegd wordt, minstens 24 uur acclimatiseren. Zo kan de vloer wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Dit vermindert de kans op krimpen of uitzetten van de vloer na het leggen.

Kies een professionele vloerlegger

Een PVC vloer leggen is niet eenvoudig en vereist technische kennis en vaardigheid. Het is altijd beter om het leggen van de vloer aan een professional over te laten. Een goede vloerlegger heeft ervaring met het leggen van PVC vloeren en kan deze op de juiste manier installeren. Zo geniet jij jarenlang van je nieuwe vloer.

Onderhoud je PVC vloer goed

Een PVC vloer vraagt om weinig onderhoud, maar het is wel belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. Stofzuig de vloer regelmatig en dweil hem met een vochtige doek en speciale cleaner. Vermijd overmatig gebruik van water, omdat dit de vloer kan beschadigen. Plaats ook viltjes onder de meubels, om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Conclusie

Een PVC vloer is een mooie keuze voor jouw huis, maar het leggen ervan vereist de nodige voorbereiding en voorzichtigheid. Met de tips die we in deze blogpost hebben gedeeld, weet je waar je op dient te letten als je een PVC vloer wilt laten leggen. Zorg voor een schone en droge ondervloer, investeer in een goede kwaliteit ondervloer, laat de vloer acclimatiseren, kies voor een ervaren vloerlegger en onderhoud de vloer op de juiste manier. Zo geniet je jarenlang van een mooie, duurzame en comfortabele PVC vloer.

Bron: martijndewitvloeren.nl