juli 19, 2024

Fabian woonblog

Handige woon tips van Fabian

Wat is de beste tent voor mijn event?

Evenement organiseren en grote tent

Het bezoeken van een festival of evenement kan supertof zijn. Zeker als je meerdere dagen op het festival kunt vertoeven. Daarom is het noodzakelijk om een goede tent aan te schaffen zodat men droog binnen kan feesten. Speciale partytenten zijn uitermate geschikt voor diverse soorten gelegenheden zoals muziekpodia, catering en danstent tijdens een bruiloft bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan een Rinico Mill

Tenten kunnen zeer uitgebreid worden verhuurd. Festivaltenten kunnen bijvoorbeeld compleet zijn voorzien van een grote bar, wc, douches en zelfs lockers om spullen in op te bergen. Niet alleen voor festivals maar ook voor zakelijke bijeenkomsten zijn mooie tenten te huur die zeer functioneel kunnen worden ingericht met horeca gedeelte en al. Je huurt de crew erbij die alles in de tent verzorgt.

Diverse doeleinden

Tenten kunnen dus voor diverse doeleinden worden afgehuurd. In de winter kan de tent over een complete verwarmingsinstallatie beschikken die via de lucht warmte verspreid. In de zomer kan de tent koel worden gehouden met een airco systeem. Zo wordt een bruidsfeest, festival, zakenuitje of tentoonstelling nog aangenamer. De tenten kunnen tevens worden ingericht als tentoonstelling en expositieruimte. Door de enorme ruimte heeft zo een tent alles er op en er aan. Toiletten kunnen worden ingericht door middel van septic tanks. De keuze hierin is vrij. De tenten bestaan uit stevige stof. Het dak en de wanden zijn wind en waterdicht. Naast alle elementen in de tent is ook decoratie naar keuze mogelijk. Zo kan een tent prima worden ingezet op evenementen als kerstmarkten, compleet versierd met kerstdecoratie, een bar voor kerstdranken, hapjes en sneeuweffecten door middel van een sneeuweffect-machine bijvoorbeeld. 

Tenten op laten zetten

Het team van Rinico kan de tent voor jou op locatie helemaal naar wens opzetten. Er wordt gestreefd naar de beste kwaliteit tentenverhuur. Verder wordt de vloer ook goed onderhouden en schoongemaakt. Net als de witte wanden. Het opbouwen gebeurd op een locatie met ruimte. Hier moeten ook vrachtwagens kunnen stoppen om de tentmaterialen mee te kunnen transporteren. Een inspectie vooraf op de evenement locatie is mogelijk. Vanuit hier kan een advies en inschatting worden gegeven omtrent het formaat van de tent. Ook de ondergrond wordt bekeken. Er wordt geschat of de ondergrond geschikt is voor de opbouw van de tent. Soms is een vergunning nodig. Dan kan er een plattegrond van de tent worden geregeld om zo een beeld te krijgen. 

De gemeente kan het plan goedkeuren aan de hand van de tekening. Je kunt kiezen voor alu-frame tenten, pagoda tenten, alu-hallen, sluistenten, transparante tenten en zelfs etage tenten. In iedere tent zijn bepaalde opties mogelijk die je zelf samen laat stellen. Eventueel gekleurde LED verlichting is in vrijwel elke tent mogelijk zodat er extra sfeer ontstaat. 

In het wagenpark staan vrachtwagens voor het transport van de tenten. Schoonmaken gebeurd niet met de hand maar met een innovatief schoonmaak systeem die volledig geautomatiseerd is. Vloeren worden grondig gereinigd door middel van een vernieuwende volledig automatische wasstraat voor vloeren. 

Kortom, de beste tent is dus een persoonlijke keuze en de tent die geschikt is voor een bepaald type evenement.